Gambar Menyedihkan Beratus Kanak-Kanak Di Penjara Di Filipina


Beratus-ratus kanak-kanak lelaki dan kanak-kanak perempuan miskin yang mengemis yang merempat di jalanan telah ditangkap dan dikurung atau menempatkan mereka di penjara oleh polis dan pegawai-pegawai dalam beberapa minggu kebelakangan ini bagi membersihkan bandar menjelang  hari lawatan Pope Francis minggu ini.


Pegawai pertugas mengatakan ia adalah untuk menghentikan kumpulan pengemis dari menyasarkan Paus. Tetapi pengkritik berkata ia adalah satu langkah yang sinis melanggar undang-undang hak asasi manusia yang kanak-kanak.


Siasatan MailOnline mendapati keadaan dahsyat di pusat-pusat tahanan. Kanak-kanak terpaksa tidur di atas lantai dan dikurung bersama dengan orang dewasa. Sesetengah kanak-kanak di biarkan kebuluran dan ada yang dirantai ke tiang di pusat-pusat tahanan.

Dalam permantauan di pusat tahanan, kanak-kanak dibiarkan tidur di atas lantai konkrit dan di mana banyak daripada mereka dipukul atau didera oleh penghuni yang lebih tua dan tahanan dewasa.0 Response to "Gambar Menyedihkan Beratus Kanak-Kanak Di Penjara Di Filipina"

Post a Comment